tag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post8324998195870094955..comments2024-02-23T13:04:32.322+01:00Comments on Nika zaprasza ...: Kość na talerzu, specjał dla koneserów?Nika Vigohttp://www.blogger.com/profile/16719242440798189237noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-20442363387687379332013-05-02T22:16:43.670+02:002013-05-02T22:16:43.670+02:00Holly, nazwa restauracji nie jest żadnym sekretem....Holly, nazwa restauracji nie jest żadnym sekretem. Po prostu nie chciałam, żeby ktoś odebrał to jako jakąś zakamuflowaną reklamę:) <br />To "Maison de Cassoulet" w Castelnaudary (www.maison de cassoulet.com), rzut beretem od Tuluzy:)<br />Mają oni też cztery takie restauracje w innych miejscowościach (Carcassone , Tuluza...), ale ta w Castelnaudary jest siedziba główną m bo tam powstaje cassoulet (i mają też hotel). <br />Pozdrawiam :)<br />NikaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-30827127888289780172013-05-02T21:38:23.360+02:002013-05-02T21:38:23.360+02:00Przeszperałam cały test( znakomity!) z nadzieją, ż...Przeszperałam cały test( znakomity!) z nadzieją, że znajdę gdzieś może nazwę restauracji. Jestem chyba w stanie zrobić nie wiem ile kilometrów, aby spróbować takich pyszności. Z reguły również zamykam oczy i degustuję różne ciekawe, nowe potrawy, choć nie zawsze, jak łatwo się domyślić, mi później smakują. Ale twoje kości wyglądają przepysznie...Hollyhttps://www.blogger.com/profile/15037979881761847374noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-60143469491973910842013-04-29T23:45:43.063+02:002013-04-29T23:45:43.063+02:00Ciesze się, ze podobał wam się opis mojej pantagru...Ciesze się, ze podobał wam się opis mojej pantagruelicznej uczty:) <br />Tak, kuchnia francuska jest bardzo urozmaicona i parę cięższych specjałów tez się tam znajdzie :) No ale ta kość na długo pozostanie w mej pamięci:))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-65564078966533556382013-04-29T21:34:29.493+02:002013-04-29T21:34:29.493+02:00To właśnie dlatego osoby o mojej zdolności gromadz...To właśnie dlatego osoby o mojej zdolności gromadzenia tłuszczu powinny migrowac kiulinarnie raczej w południowe rejony Europy. Fantastycznie napisane, pięknie sfotografowane, aż slinka cieknie na te smakolyki! Zazdroszczę uczty :)kasiawuhttps://www.blogger.com/profile/02429964964368547101noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-49158368056290551442013-04-29T19:27:38.901+02:002013-04-29T19:27:38.901+02:00wygląda niesamowicie, myślałam, że kuchnia francus...wygląda niesamowicie, myślałam, że kuchnia francuska jest lekka i niezbyt tłusta a tu proszę:)<br />dziękuję za odwiedziny, miło Cię widzieć!Klarka Mrozekhttps://www.blogger.com/profile/14875006152025252236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-57364092229673243322013-04-29T10:09:50.824+02:002013-04-29T10:09:50.824+02:00tez jestem zawsze ciekawa smaków ale i tak uważam,...tez jestem zawsze ciekawa smaków ale i tak uważam, że jesteś odważna:)toPestka!https://www.blogger.com/profile/10787341060301096917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-63828500827925842882013-04-29T09:56:30.093+02:002013-04-29T09:56:30.093+02:00Zgadzam się z Lison. Bardzo fajnie napisany tekst....Zgadzam się z Lison. Bardzo fajnie napisany tekst. Dodatkowo daję 10 punktów za odwagę. Ja bym chyba się nie odważyła :)Justyna - blog o Francjihttps://www.blogger.com/profile/14832905448418866563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-75329389958328165372013-04-29T07:00:47.062+02:002013-04-29T07:00:47.062+02:00Mais, je rajoute quelque chose, je fréquente assez...Mais, je rajoute quelque chose, je fréquente assez souvent les restaurants, je n'ai JAMAIS vu d'os à moelle à la carte ! Photos superbes aussiLisonhttps://www.blogger.com/profile/04664616787374856434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-84008659704033685562013-04-29T06:59:02.115+02:002013-04-29T06:59:02.115+02:00Un régal! Pas l'os, non, de cela je ne saurais...Un régal! Pas l'os, non, de cela je ne saurais point manger! non, un régal le texte! écrit avec humour et force détails! Moi, même la salade noyée sous une montagne de jambon je n'aurais pas pu la finir : c'est énorme tout simplement...Lisonhttps://www.blogger.com/profile/04664616787374856434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-41308882089669352972013-04-29T01:54:28.060+02:002013-04-29T01:54:28.060+02:00Aż zapytam mojego Ch. o tę kość! Czy jadł, czy zna...Aż zapytam mojego Ch. o tę kość! Czy jadł, czy zna i w ogóle, bo w końcu stamtąd pochodzi. Zaintrygowałaś mnie. ;) I przy okazji przypomniałam sobie, że dawno temu nie byłam w dobrej restauracji...<br />Agnèshttps://www.blogger.com/profile/14077908836491974575noreply@blogger.com