tag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post1051201968937440118..comments2024-02-23T13:04:32.322+01:00Comments on Nika zaprasza ...: Kuchnia francuska - moja osobista lista "pięciu przebojów"Nika Vigohttp://www.blogger.com/profile/16719242440798189237noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-25030003962754868252014-12-15T16:15:01.062+01:002014-12-15T16:15:01.062+01:00Zupka cebulowa jest najlepsza na chłodne dni, late...Zupka cebulowa jest najlepsza na chłodne dni, latem już tak nie smakuje. francuskie wakacjehttp://www.sprachcaffe.com/polski/kursy_francuskiego.htmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-61012122711216427572014-12-10T09:42:47.207+01:002014-12-10T09:42:47.207+01:00Zupa cebulowa i confit de canard to też moje typy!...Zupa cebulowa i confit de canard to też moje typy! Mniaaaam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14417936456171625927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-67560657440916621382014-12-09T22:01:20.933+01:002014-12-09T22:01:20.933+01:00Uwielbiam cebulową zupkę!!! :)Uwielbiam cebulową zupkę!!! :)Barbarossahttps://www.blogger.com/profile/17907904436987701432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-37888931914881376312014-11-26T23:29:17.801+01:002014-11-26T23:29:17.801+01:00Na ile osob podac do stolu :)?Na ile osob podac do stolu :)?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-44365362103564029872014-11-26T23:28:41.453+01:002014-11-26T23:28:41.453+01:00No ciasta nie pozalujesz na pewno :) Ale, tak jak ...No ciasta nie pozalujesz na pewno :) Ale, tak jak napisalam, uwaga bo uzaleznia :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-13904922322141257792014-11-26T23:27:52.120+01:002014-11-26T23:27:52.120+01:00Ciasto Czarny Las bardzo dobrze smakuje z wymienio...Ciasto Czarny Las bardzo dobrze smakuje z wymienionym juz powyzej banyuls, winem z Roussillon. W ogole to wino swietnie pasuje do czekoladowych deserow. Polecam przy okazji poszukac w sklepie z winami :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-85975932575909392942014-11-26T23:25:05.377+01:002014-11-26T23:25:05.377+01:00Kaczki-podeszwy do ust bym nie wziela :) Albo dob...Kaczki-podeszwy do ust bym nie wziela :) Albo dobre confit, albo ewentualnie piers z kaczki pieczona na grillu nad ogniem z suszu z winnic… Bez przypraw a jaki aromat :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-16400218373593531622014-11-26T23:23:38.513+01:002014-11-26T23:23:38.513+01:00Ciekawe, ja jednak wole ostrygi swieze na surowo… ...Ciekawe, ja jednak wole ostrygi swieze na surowo… I pomyslec, ze do ostryg przekonywalam sie stopniowo kilka lat. Cow gusta ewoluuja, moze kiedys i te na cieplo mi posmakuja :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-11866376166710494662014-11-26T23:21:07.056+01:002014-11-26T23:21:07.056+01:00To gratuluje, bo niby to wydaje sie proste, a w rz...To gratuluje, bo niby to wydaje sie proste, a w rzeczywistosci wymaga prawdziwego wyczucia :) Mysle, ze twoi klienci doceniaja te sztuke :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-20722124195267504082014-11-26T23:19:22.517+01:002014-11-26T23:19:22.517+01:00I jak, zostalo cos z placka :)?I jak, zostalo cos z placka :)?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-57900841801714129282014-11-26T23:18:20.575+01:002014-11-26T23:18:20.575+01:00Quiche mozna zepsuc gdy jest za duzo jednego z pro...Quiche mozna zepsuc gdy jest za duzo jednego z produktow lub gdy sie zbyt wysuszy w piekarniku. Moze rzeczywiscie ten kucharz nie wyczuwal sprawy… Sprobuj kiedys we Francji albo sprobuj sama zrobic w domu :) Mysle, ze wtedy latwiej sie przekonasz dlaczego to tak praktyczna potrawaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-24421642195843945992014-11-26T23:15:48.950+01:002014-11-26T23:15:48.950+01:00A ja cebulowa kocham, choć kiedyś sama myśl o taki...A ja cebulowa kocham, choć kiedyś sama myśl o takiej zupie wydawała mi się dziwaczna :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-86728745670236470002014-11-26T23:14:23.119+01:002014-11-26T23:14:23.119+01:00Zupę cebulowa polecam szczególnie :)Zupę cebulowa polecam szczególnie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-25682963940927104482014-11-26T23:13:47.109+01:002014-11-26T23:13:47.109+01:00Do ciast czekoladowych polecam szczególnie banyuls...Do ciast czekoladowych polecam szczególnie banyuls (to jedno z lepszych win w Roussillon) :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-55167548533995180332014-11-26T23:11:12.688+01:002014-11-26T23:11:12.688+01:00Zamawiam wszystkie 5 dań!! ;DZamawiam wszystkie 5 dań!! ;DAgnieszkahttps://www.blogger.com/profile/07902478027565116652noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-27148466656177190192014-11-26T16:21:51.428+01:002014-11-26T16:21:51.428+01:00Uwielbiam kuchnie francuka! Quiche lorrain, zupke ...Uwielbiam kuchnie francuka! Quiche lorrain, zupke cebulowa ale nigdy nie skusilam sie na ciasto Fôret Noire... czas nadrobic zaleglosci;) Aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/05867473893477326104noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-63565993550919361782014-11-26T16:06:03.105+01:002014-11-26T16:06:03.105+01:00Brzmi i wygląda pysznie, zwłaszcza słodkości! Jadł...Brzmi i wygląda pysznie, zwłaszcza słodkości! Jadłam krem brulee, faktycznie bardzo delikatny, lekki. Próbowałam tez kiedyś ciasta czarny las - pycha! Dora Experimentshttps://www.blogger.com/profile/12425945282629976586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-88657495506716977882014-11-26T11:05:38.229+01:002014-11-26T11:05:38.229+01:00O mniam mniam. Chociaż przyznaję, że z kaczką mam ...O mniam mniam. Chociaż przyznaję, że z kaczką mam bardzo ambiwalentne doświadczenia, ponieważ bardzo łatwo jest ją zepsuć, a w formie podeszwy jest niejadalna....Johttp://szwajcarskie-blabliblu.blog.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-78823520930734500592014-11-26T06:53:30.770+01:002014-11-26T06:53:30.770+01:00Wybralabym co innego.... Bo w kwesti kulinariow je...Wybralabym co innego.... Bo w kwesti kulinariow jestem chyba mniej klasyczna niz kuchnia terroire.... Z deserow na pewno Macarons z przepisy Ladurée, z przystawek? Oj, tutaj Problem.... Foie gras z figami? Czy ktoras wersja ostryg na cieplo? Pozdrawiam!Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-49538508760594395372014-11-26T01:35:44.720+01:002014-11-26T01:35:44.720+01:00Cóż nie chwalę się, ale kaczkę confi't robię t...Cóż nie chwalę się, ale kaczkę confi't robię też genialną. Poza tym to bardzo, bardzo stara metoda stosowana również na polskich dworach królewskich. Pozdrawiam :) Strangehttps://www.blogger.com/profile/03412988227662634544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-65674592501185955722014-11-25T22:29:22.545+01:002014-11-25T22:29:22.545+01:00ależ mi smaku narobiłaś, w mojej irlandzkiej kuchn...ależ mi smaku narobiłaś, w mojej irlandzkiej kuchni jest placek ze śliwką...idę<br /><br />kissMargaritheshttps://www.blogger.com/profile/18142024199554769940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-36464465403763360752014-11-25T22:04:15.009+01:002014-11-25T22:04:15.009+01:00Pierwszy raz jadłam Quiche w Anglii i chyba nie je...Pierwszy raz jadłam Quiche w Anglii i chyba nie jest to moje ulubione danie. A może kucharz nie miał "feelingu"? ;) Desery... mniam, mniam... Aniahttp://www.englishmyway.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-39962508581466909732014-11-25T21:39:04.134+01:002014-11-25T21:39:04.134+01:00z wyjątkiem zupy cebulowej podpisuję się pod wszys...z wyjątkiem zupy cebulowej podpisuję się pod wszystkim, ale mi narobiłas apetytu! :)Agnieszka Korzeniewskahttps://www.blogger.com/profile/15591237898259335898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-24328049593379553112014-11-25T19:26:17.736+01:002014-11-25T19:26:17.736+01:00Zupa cebulowa to przebój :)
Mam ochotę na te dwa d...Zupa cebulowa to przebój :)<br />Mam ochotę na te dwa desery z lampką francuskiego wina... mmm.... Rozmarzyłam się :)Aleksandra J.https://www.blogger.com/profile/12566477416579910618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3412836894926934794.post-39567355963409069692014-11-25T18:33:22.132+01:002014-11-25T18:33:22.132+01:00Dziekuje serdecznie :) I wirtualnie czestuje lampk...Dziekuje serdecznie :) I wirtualnie czestuje lampka szampana i Czarnego Lasu :))) Wszystkich czytelnikow :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.com